Nieuwe wielen, nieuwe banden, nieuwe kansen

Vittoria Open Corsa Evo SC

Na het zelf proberen te repareren van speling in beide (fabrieks)wielen (Fulcrum Racing 7) heb ik vorige week een nieuwe wielsetje gekocht. In totaal heb ik nog geen 12000km gereden op deze fabriekswielset. Na lang wikken en wegen is het een Shimano Ultegra WH-6800 geworden. Na het afstruinen van wielren fora en het doorlezen van reviews had ik zelf de keus teruggebracht tot 2 opties, de Ultegra WH-6800 of de Fulcrum 3. Voor beide wielsets kom je eigenlijk geen slechte reviews tegen. Het ging me niet om de looks op het gewicht, maar wilde een degelijke wielset. Denk dat de WH-6800 daarin een goede keus is. Voor mensen die voor de looks gaan is deze set niet echt aan te raden. Het is een vrij saaie wielset. Niet echt bling bling ofzo.

Nadeel van de Ultegra WH-6800 lijkt wel te zijn dat veel banden er heel slecht op te leggen zijn. Dit heb ik helaas ook kunnen ervaren bij het erop leggen van de nieuwe banden. Mijn Michelin Pro 4 Service Course banden waren al redelijk versleten. De achterband was op één stuk zelfs zo erg versleten dat ik bijna door de band heen was. Ik moet zeggen dat tot nu toe alle banden die ik gehad heb erg snel slijten. Met de Continental Grand Prix 4000s II reed ik meer dan gemiddeld lek en de Michelin Pro 4 Service Course banden vond ik erg snel aan slijtage onderheving. De keuze is nu gevallen op de Vittoria Open Corsa Evo SC 25 mm bandjes. Het was nog een heel gevecht om deze banden op de Ultegra WH-6800 wielen te krijgen. Hopelijk gaat dat wat beter na een lekke band tijdens een buitenrit. Anders wordt dat een hoop geklooi. In de zomer zijn de banden nog wel wat soepeler door het rijden, maar een band die er in de zomer al slecht opgaat, gaat er in de winter tijdens een koude rit al bijna helemaal niet op. Blijkbaar is er zoiets als een bandenknecht. Had ik eerlijk gezegd zelf nog nooit van gehoord.

Sportfysiotherapie is ondertussen in volle gang. Voorlopig elke dag oefeningen om mijn bekken rechter te krijgen. Geen rek/strek oefeningen of krachtoefeningen. Misschien komt dat nog.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.