Zelfmassage voor Iliotibiaal frictiesyndroom

Zelfmassage voor Iliotibiaal frictiesyndroom

Helaas moet ik na lange tijd niet bloggen melden dat ik nog altijd last heb van mij beide benen. Het is wel een stuk minder geworden, maar ik ervaar eigenlijk wel dagelijks pijn. Ik kan niet met 100% zekerheid zeggen dat het mijn iliotibial band is die de klachten geeft. Eigenlijk ben ik er over uitgetheoretiseerd. Ik kan er gewoon mee fietsen zonder dat het allemaal veel erger wordt. De pijn is vrij stabiel, ook na een rit van bv 100km met 1000+ hoogtemeters.

Heb alles geprobeerd, andere zolen, verschillende fietsmetingen, andere schoenen, heb me sufgerolt op de foamroller, spierversterkende oefeningen, elke dag ijs erop, strekken/stretchen, mri’s, x-rays, de hele handel. Behalve wat vocht in de knie is er niets te vinden. Het lijkt me stug dat ik problemen heb met mijn pezen aangezien ik rustig met 600+ watts een bergje op kan sprinten zonder dat de pijn erger wordt. Het enige wat overblijft m.i. is littekenweefsel of een ingeklemde zenuw. De pijn zit nu meer naar onder, niet meer op de ITB sweet spot maar meer op de aanhechting aan het onderbeen. Kuiten zijn af en toe vrij ge├»rriteerd aan de buitenkant. ITB is soms wat gevoelig op het bovenbeen. m.a.w. de pijn spookt een beetje door beide benen heen met als centraal punt buitenkant onderbeen waar de ITB aanhecht.

Onderstaande massage is een goede techniek om te kijken of de iliotibiale band verkleeft is met het spierweefsel. Beetje oude video, maar wel erg duidelijk.

Ik accepteer de situatie nu maar zoals deze is. Kost een stuk minder energie. De pijn lijkt me wel niet normaal voor een jonge gast als ik. Wie tips voor me heeft (specialisten, technieken, inzichten, ervaring met operaties) houd ik me sterk aanbevolen. Ook mensen die zelf met beenproblemen zitten kunnen hun commentaar hier achterlaten. Ik zie dat er veel mensen, vooral aan het begin van het jaar, zoeken op het Iliotibiaal frictiesyndroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.