#KOM brood voor op de fiets

Strava Kom BroodOok moe van het eten van die plakkerige ontbijtkoek, gelletjes, plakkerige repen of andere ultra zoete versnaperingen voor tijdens het wielrennen? Bak dan je eigen KOM brood ->

Wat heb je nodig ->

  • 1 theelepel kokosolie of andere olie/boter om de bakvorm in te vetten. (Ook in de hype rond kokosolie is het geen uitgemaakte zaak of het nu zoveel gezonder is dan andere olie. Kokosolie is in ieder geval ontzettend veel duurder)
  • 2 theelepels wijnsteenzuur
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 of 3 rijpe bananen
  • 50 gram dadels
  • 150 gram speltmeel (spelt is niet glutenvrij zoals vaak gedacht wordt)
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 tl zout (ondanks veel gehype rondt keltisch zeezout, oerzout of ander zout, is gewoon tafelzout prima, er zit zowat geen verschil tussen de zouten. Zout is zout, ook al zullen de marketeers en superfoodsbloggers anders beweren. Het grote verschil tussen de zouten zijn de kosten)
  • Handje walnoten.
  • Mik de eieren, het speltmeel, het zout, wijnsteenzuur, de dadels en 2 bananen in de blender. Hele handel goed blenden. Doe vervolgens alles in een kom en voeg de pompoenpitten, de geraspte kokos, de zonnebloempitten, de walnoten en de laatste banaan (in stukjes gesneden) toe. Even goed roeren, alles in de ingevette bakvorm gieten in +- 40-45 minuten en in een op 180 graden voorverwarmde oven zetten.
    Resultaat is een compact brood waar je makkelijk lekkere stukken van af kan snijden voor tijdens de fietstocht. Smaakt beter dan die vieze plakkerige ontbijtkoeken, vult goed, er zit veel magnesium in en heel wat calorieën. Ideaal voor een goed bodempje om die strava KOM’s te kunnen rijden 😉

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.